Pogosta vprašanja


Znanstvene študije so pokazale, da je hipnoterapija uspešna metoda pri izboljševanju kvalitete življenja in uvajanju pozitivnih sprememb. Zelo dobri rezultati so se pokazali pri hujšanju, odvajanju od kajenja in nekaterih psiho-fizičnih odvisnostih. Hipnoterapijo lahko učinkovito in varno uporabljamo pri odpravljanju kroničnega stresa in napetosti, hujšanju in drugih motnjah hranjenja, odvajanju od kajenja, strahovih, fobijah, izboljšanju samozavesti, uspešnejšemu reševanju partnerskih težav, izboljšanju samopodobe, učnih in športnih rezultatov…

Da. Hipnoza je varna, saj gre za stanje zavesti, ki si ga dovolite, če in kadar to želite vi sami. Hipnotični trans je stanje v katerem se vseskozi zavedate kaj počnete in ga lahko kadarkoli tudi prekinete. Hipnoza bi bila lahko nevarna v primerih, če bi jo izvajali na klientih z duševnimi boleznimi (npr.shizofrenija) ali v primerih, ko bi z uporabo hipnoze odpravljali bolečine, ki imajo organski vzrok in bi s tem poslabšali osnovno stanje. V obeh primerih je hipnoterapija popolnoma neprimerna in je potrebna zdravniška pomoč.

Prvi obisk je nekoliko daljši in sestoji iz uvodnega razgovora, pojasnil o hipnozi in hipnoterapiji s strani terapevta in odgovorov na vprašanja. Od terapevta zahtevajte natančna pojasnila in odgovore na vse, kar vas zanima, skrbi ali moti. Šele, ko ste popolnoma mirni, brez zadržkov in strahu, se lahko prepustite hipnotični indukciji, ki vas vodi v hipnozo. Ko ste v hipnotičnem stanju, se začne bistveni del terapije, ki je vsebinsko odvisen od vaše težave. Po zaključku, npr. podajanja sugestij s strani terapevta sledi dvigovanje iz hipnoze in zaključni pogovor.

Rate this post