Pogled izpod obrvi


Redke, tanke ali goste – prav vsake obrvi lahko oblikujemo tako, da je velik nos videti manjši, da se majhne oči zdijo večje, obraz pa mlajši in lepši.

Lahko poslabšajo naš obraz ali mu dajo zaželen in živahen videz, zaradi česar strokovnjaki trdijo, da so pravilno oblikovane obrvi “točka na i” lepote našega obraza. Ne glede na to ali so goste, tanke, redke ali presvetle, vsake obrvi lahko oblikujemo tako, da obrazu podarimo nov videz. Pravilno oblikovane obrvi, lahko vizualno pomanjšajo prevelik nos, povečajo ali celo razmaknejo oči ter celoten obraz naredijo bolj spočit in mlajši.

SALONIH UPORABLJAJO VOSEK

Oblikovanje je najbolje prepustiti strokovnjakom in obrvi korigirati v enem od lepotnih salonov, kjer bodo odvečne dlačice odstranili z voskom, na enak način, kot to počnejo na drugih delih telesa. Po depilaciji je koža okoli obrvi rdeča in nadražena, zato jo obvezno pomirite z kakšno kremo, ki istočasno dezinficira in pomirja draženje kože.

Pozor:

Depilacijo je običajno potrebno ponoviti vsake tri do štiri tedne, ko dlačice ponovno narastejo.

DOMA POMAGA PINCETA

Obrvi lahko polepšate tudi sami v svoji kopalnici, vendar preden se spustite v ta podvig, morate vedeti, kako to pravilno narediti. Čeprav se puljenje obrvi zdi enostavna naloga, za katero je potrebna samo dobra volja, mirna roka in precizna pinceta, ni čisto tako. Nekaterim ženskam se zna zgoditi, da jim na mestu, kjer so večkrat populile dlačice, ne zrastejo nove, zato dvakrat premislite, preden nekatere razglasite za odvečne in jih odstranite.

NASVET ALI DVA VEČ

  • Pred puljenjem obrvi, pinceto dobro očistite z vato ali blazinico, ki ste jo predhodno namočili z lekarniškim alkoholom.
  • Ne pretiravajte z puljenjem, saj lahko še vedno odvečne dlačice populite naknadno.
  • V kolikor niste prepričani, katera oblika obrvi je najboljša za vaš obraz, poiščite strokovni nasvet v kakšnem izvrstnem kozmetičnem salonu.

OZNAČITE LINIJO OBRVI

Za doseganje naravnega, a negovanega videza, obrvi oblikujte tako, da so sorazmerne z preostalim obrazom. Poglejte se v ogledalo in si zamislite tri linije, ki gredo od vaše nosnice čez obraz ter začetkom , vrhom in koncem obrvi. Začetek obrvi bi moral biti v ravnini z notranjim kotom očesa, vrh na zenico in konec na liniji, ki gre od nosu preko zunanjega kota očesa. Označite te tri točke z barvico za oči in zarišite naravno linijo obrvi. 
Pozor:
Bodite pozorni na razmik med obrvmi, bolj kot je večji, tudi nos izgleda večji. Zaradi tega ne pretiravajte z puljenjem tega dela obrvi, saj manjši razmik med obrvmi, navidezno zmanjša nos. Enako naredite tudi, v kolikor so vaše oči široko narazen in jih želite vizualno približati.

DLAČICA PO DLAČICA

Populite vse dlačice, ki rastejo izven naravne linije obrvi, vendar najprej populite tiste pod lokom obrvi. Pulite jih od spodaj navzgor, tako, da populite nekaj dlačic izpod ene obrvi, nato izpod druge obrvi. Dlačico primite z pinceto čim bližje pri korenu in jo izpulite v smeri rasti z hitro in ostrim gibom. 
Ko uredite spodnji del, populite dlačice iznad gornjega loka ene in druge obrvi. Pri tem sledite njihovi naravni obliki in bodite pozorni, da se obrvi postopoma zožujejo proti koncu. Na koncu še preverite ali ste jih simetrično oblikovali.

ČESANJE IN MAKE-UP

Z pomočjo glavnička za obrvi, počešite obrvi v smeri navzgor in navzven in če pri tem opazite, da na kakšnem predelu manjka dlačica, jo nadomestite z barvico v barvi obrvi. Z lahkotnimi in kratkimi potezami narišite na tem mestu dlačice in tako zapolnite praznino. Lahko tudi celotne obrvi na rahlo prekrijete z identično barvo barvice, kot so vaše obrvi. Na koncu obrvi še enkrat počešite, vendar pred tem po glavničku popršite malo laka za lase. Tako boste obrvem dali sijaj in jih še dodatno utrdili, celotnemu obrazu pa boste dali negovan, naraven in privlačen videz.

Rate this post