Odstranjevanje dlak


Kaj vse ženske niso v stanju prenesti, da bi imele popolnoma gladko kožo! Odstraniti dlačice do korenin je enostavneje, odstraniti jo z korenino je učinkoviteje.

Kaj vse ženske niso v stanju prenesti, da bi imele popolnoma gladko kožo! Seveda, si zadnjih nekaj let tudi nekateri moški odstranjujejo dlake na prsih in hrbtu, ker menijo, da dlakavost ni ravno v modi. Dlake rastejo dejansko po celem telesu in so prava mora za žensko v poletnih mesecih. Nekaterih se je potrebno rešiti iz higienskih razlogov, kot tiste pod pazduho, ki so idealno mesto za razmnoževanje bakterij, ki se nahajajo v potu. Neželene dlake na telesu in obrazu si lahko sami doma odstranimo na več načinov.

EKSPRESNE REŠITVE

Britje:

Britje je enostavno, poceni in neboleče , vendar, da bi obdržali doseženo željeno stanje, bi se morali briti skoraj vsakodnevno. Brijete se lahko z brivskim aparatom ali britvico. Pred uporabo britvice, je kožo potrebno omehčati z umivanjem v mlačni vodi, nato nanjo nanesti sredstvo za britje en.wikipedia.org. Bolj primeren je gel kot krema, saj se bolje oprime kože in tako zmanjšuje njeno draženje. Brivnik je potrebno vedno vleči v nasprotni smeri rasti dlak, po končanem britju pa je potrebno kožo pomiriti z nevtralno hidratantno kremo ali losionom. Britje nima kontraindikacij, kar pomeni, da ni osebe, ki si ne bi mogla na ta način odstranjevati neželjeno dlakavost. Med britjem lahko pride do poškodb (vreznin) ter infekcij ali draženja kože. Prav tako po britju dlake zrastejo debelejše in bolj ostre.

Depilacijske kreme ali geli:

Najpogosteje vsebuje sredstva, ki topijo keratin, glavno sestavino dlake. Kremo ali gel je potrebno nanesti na željeno področje na koži in po določenem času (ki je naveden na proizvodu) z posebno lopatico ali gobico le to odstraniti skupaj z neželjenimi dlakami.

Po uporabi je potrebno roke dobro umiti, saj so tudi nohti zgrajeni iz keratina in jih sestavine kreme lahko poškodujejo. Po depiliranju je kožo potrebno nežno osušiti ter namazati z losionom ali mlekom, ki pomirja kožo.

Ta način odstranjevanja dlak lahko povzroči alergijske reakcije https://en.wikipedia.org/wiki/Catagen. Zato, pred uporabo kremo ali gel nanesite na en del kože, najbolje z notranje strani podlakti, da bi na tak način preverili mogočo alergijsko reakcijo na sestavine v kremi ali gelu.

IZ KORENIN

Depilacija z voskom:

Depilacija z voskom ima trajnejši učinek, vendar je predpogoj, da dlačice zrastejo najmanj pol centimetra. Nekatere ženske nad depilacijo niso navdušene, saj je boleča, no druge povedo, da ta bolečina ne predstavlja nič v primerjavi z navdušenjem, da bodo bile tedne brez nadležnih dlak. Namreč, ta metoda izvleče dlako v celoti z korenino.

Razen tega ob depilaciji z voskom, dlake zrastejo tanjše in svetlejše, kar je še ena prednost te metode. Po drugi strani, pa depilacija z voskom lahko izzove iritacijske ali alergijske reakcije ter okužbo pri korenini dlake. Po končanem postopku je potrebo na čisto kožo nanesti gel ali kremo, ki bo spodbudila celjenje in umirila nadraženost kože.

V KOLIKOR SE ZAKOMPLICIRA:

Če imate težave z vnetjem korenin dlak in z vraščenimi dlakami, vsekakor pojdite k dermatologu, ki bo glede na stanje kože in stopnjo vnetja predpisal način zdravljenja. Tako pričnite z priporočenim zdravljenjem, ker je poškodovana in vneta koža idealna podloga za naseljevanje mikroorganizmov, ti pa lahko dodatno poslabšajo stanje kože en.wikipedia.org. Po zdravljenju lahko na koži ostanejo rjavi madeži. Enako se lahko zgodi tudi po depilaciji z kremo ali gelom. Njih uspešno odstranjujejo kreme za odpravljanje madežev, ki jih lahko dobite v lekarnah.

Epilacija:

Na malem področju, na primer v nosnicah, se epilacija izvaja z pinceto. Postopek je boleč, dolgotrajen in zahteva dobro oko in mirno roko. Za odstranjevanje dlak na večjih področjih se uporabljajo epilatorji, na primer tisti, ki istočasno tudi hladijo kožo in na tak način zmanjšujejo občutek bolečine med samim postopkom. Po uporabi epilatorja, lahko pride do motnje v rasti dlak in do vnetja pri korenu dlake. Po takšnem vnetju na koži ostanejo temni madeži, včasih tudi brazgotine.

Rate this post