Naravne ZIMSKE maske za obraz


Maske za obraz, so eden od najstarejših oblik nege kože. Katere maske uporabljati pozimi, za zaščito kože, pred neprijetnim mrazom?

Naravne maske, so še vedno zelo priljubljene med ženskami, še posebej med tistimi, ki se izogibajo potencialno toksičnih komercialnih izdelkov, in raje svojo kožo negujejo, hranijo in varujejo z naravnimi sestavinami, ki jih najdete v vsakem domu.

MASKA IZ JAČNIH BELJAKOV

Ta maska ​​je dobra za mastno kožo z vidno razširjenimi porami.

Priprava:

Beljak stepete z mešalnikom, dokler ne dobite snežno bele pene. Peno iz beljakov nanesite na obraz in pustite delovati približno pol ure, dokler se rahlo ne posuši, nato jo sperite z vodo. Ta maska ​​bo osvežila in zategnila vašo mastno kožo ter ji povdarila zdrav videz. V zimskem času ščiti kožo pred vetrom in mrazom.

BANANINA MASKA

Če imate mešano kožo,  vam bo v boju proti zimskim tegobam pomagala bananina maska.

Priprava:

Z mešalnikom zgnetite 1 banano (brez olupka), nanesite na obraz in pustite delovati približno pol ure.

Maska bo zgladila, omehčala navlažila in nahranila vašo kožo.

MLEČNA MASKA

Mlečna maska je preprosta, učinkovita, namenjena predvsem za utrujeno kožo.

Priprava:

Vzemite dve žlici naravnega jogurta, žlico masla, dve žlici kisle smetane in dve žlici kefirja, vse sestavine dobro premešajte  in nanesite na obraz. Izogibajte se področjem okoli oči. Masko pustite delovati približno 10-15 minut in sperite s hladno vodo.

Ta maska ​​zmehča, pomlajuje in povrne koži naravno pH ravnovesje, prav tako varuje kožo pred negativnim vplivi zimskega zraka.

MASKA IZ OVSENIH KOSMIČEV

Maska z ovseno kašo, je odlično zdravilo za kožo, ki je poškodovana zaradi hladnega vetra.

Priprava:

V enakih odmerkih zmešajte neprekuhano ovseno kašo, jajčne beljake in med. Pripravljeno masko nanesite na obrazu in pustite delovati približno 20 minut, nato sperite z mlačno vodo. Kožo obrišite z nežnim trepljanjem in je ne brišite oz. drgnite. 
Po nanosu je koža zelo mehka, osvežena in zaceljena.

AVOKADOVA MASKA

Avokadova maska je kot nalašč za suho kožo, ki lahko pozimi postane zelo občutljiva.

Priprava:

avokadovo meso pretlačimo z vilicami, dodamo malo ekstra deviškega oljčnega olja in dobro premešamo. To gladko in dišečo zmes nanesite na vaš obraz in pustite delovati približno 10-15 minut, nato sperite z vodo.

Ta hranljiva maska ​​oskrbi kožo s številom vitamini, minerali in antioksidanti.

Rate this post