Mlajši šolar

Mlajši šolar

Če v šolo še ne hodiš sam/-a, se lahko pridružiš pešbusu ali bicivlaku. Tako se lahko vsak dan v spremstvu odraslega ‘šoferja’ ali ‘vlakovodje’ in s skupino vrstnikov podaš na pot. Če te zanima, kako to poteka, preglej zdravsolar.si ali vprašaj starše in učitelje.

Starejši šolar

Starejši šolar

Če si že dovolj velik/-a, da greš lahko v šolo sam/-a peš ali s kolesom, lahko svoje kolesarske spretnosti nadgradiš na praktični delavnici ali se pridružiš bicivlaku in v šolo kolesariš skupaj z vrstniki. Če te zanima, kako to poteka, preglej zdravsolar.si ali vprašaj starše in učitelje.

Starši

Starši

Pešbus in bicivlak pozitivno vplivata na zdravje in samostojnost otrok ter razbremenita starše. Če boste svojega otroka v šolo poslali s pešbusom ali bicivlakom, vam ga ne bo treba tja peljati. Vaš otrok se bo razgibal in se v varnem okolju učil samostojne udeležbe v prometu.

E-novice

Učitelji

Učitelji

Šole in občine imate pomembno vlogo pri spodbujanju zdravega življenjskega sloga. Otroke in starše lahko motivirate k uporabi pešbusa in bicivlaka tako, da prevzamete pobudo pri organizaciji. Bodite dober zgled z dostavo lokalno pridelane hrane z uporabo tovornih koles. Se želite pridružiti programu Zdrav šolar? Pišite nam!

j

Želite sodelovati?

pišite nam na
info@zdravsolar.si